دانشـکده مهندسـی برق و کامپیوتر
پایاننامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کامپیوتر- نرمافزار
بومیسازی مدیریت پیکربندی در چارچوب CMMI در یک سازمان ایرانی
به کوشش:
علیرضا خشت زرین
استاد راهنما:
دکتر اشکان سامی
شهریور ۱۳۹۳
به نام خدا
اظهارنامه
اینجانب علیرضا خشت زرین دانشجوی رشته مهندسی برق و کامپیوتراظهار می دارم که این پایان نامه حاصل پژوهش خودم بوده و در جاهایی که از منابع دیگران استفاده کردهام، نشانی تحقیق و مشخصات کامل آن را نوشته ام. همچنین اظهار می کنم که تحقیق و موضوع پایان نامهام تکراری نمیباشد و تعهد مینمایم که بدون مجوز دانشگاه دستاوردهای آن را منتشر ننموده و یا در اختیار غیر قرار ندهم. کلیه حقوق این اثر مطابق با آیین نامه مالکیت فکری و معنوی متعلق به دانشگاه شیراز است.
نام و نام خانوادگی : علیرضا خشت زرین
تاریخ و امضاء :
به نام خدا
بومیسازی مدیریت پیکربندی در چارچوب CMMI در یک سازمان ایرانی
به کوشش:
علیرضا خشت زرین
پایان نامه
ارائه شده به تحصیلات تکمیلی دانشگاه به عنوان بخشی
از فعالیتهای لازم برای اخذ درجه کارشناسی ارشد
دررشتهی:
مهندسی کامپیوتر – نرم افزار
از دانشگاه شیراز
شیراز
جمهوری اسلامی ایران
ارزیابی شده توسط کمیته پایاننامه با درجه: بسیار خوب
دکتر اشکان سامی، استادیار بخش مهندسی و علوم کامپیوتر (استاد راهنما)
دکتر فرشاد خونجوش، استادیار بخش مهندسی و علوم کامپیوتر (استاد مشاور)
دکتر هومان تحیری، استادیار بخش مهندسی و علوم کامپیوتر (داور متخصص داخلی)
شهریورماه۱۳۹۳
تقدیم به پدر و مادر عزیز و مهربانم، و سایر دوستانی که من را در این راه یاری کردند.
سپاسگزاری
پیش از هر چیز از خداوند متعال به خاطر تمامی نعمتهایی که به من هدیه کرده سپاسگزارم.
از اعضای خانوادهام که در تمام دوران تحصیل پشتیبان و یاورم بوده اند، تشکر و قدردانی مینمایم. از استاد گرانقدر، دکتر اشکان سامی که در طول انجام این پایان نامه همواره با روی باز راهنمای بنده بوده اند سپاسگزارم. همچنین از اساتید ارجمند، دکتر فرشاد خونجوش که مشاوره این پایان نامه را بر عهده داشته اند و از آقای دکتر هومان تحیری داور متخصص داخلی کمال تشکر را دارم.
چکیده
بومیسازی مدیریت پیکربندی در چارچوب CMMI در یک سازمان ایرانی
به کوشش:
علیرضا خشت زرین
بهبود مداوم فرآیندها از جمله اهدافی است که امروزه تمام صنعتها به دنبال آن هستند. در این راستا مدل یکپارچه بلوغ/توانمندی(CMMI) با ارائه یک چارچوب موثر، بیش از دو دهه است که در سطح بین المللی مطرح شده است. مدیریت پیکربندی (CM) یکی از نواحی فرآیندی پشتیبان در مدل CMMI است که در این تحقیق جهت رفع برخی از مشکلات در سازمان ثبت اسناد از قبیل محافظت از دادهها، پایش و کنترل روالها و فرآیندهای سازمان، ارزش نهادن به ارباب رجوع، ارائه خدمات قابل اعتماد و مطمئن، ارائه خدمات با کیفیت بالا، استفاده بهینه از منابع بومیسازی شده است. بومیسازی مدیریت پیکربندی به این معناست که تمرینهای CM را متناسب با اهداف، وضعیت جاری و شرایط سازمان مورد نظر مناسب سازی کرده، در واقع تمرینهای CM را برای استفاده در سازمان هدف آماده سازیم. بدین منظور از نقشه راه IDEAL برای هدایت روند بومیسازی استفاده شد. همچنین در فاز استقرار از مدل IDEAL از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت اولویتبندی بهبود فرآیندهای سازمان استفاده شد که بر اساس نتایج حاصله، فرایند “پاسخ استعلام املاک” مورد بهبود قرار گرفت. سپس بهبودهای پیشنهادی در ناحیه CM توسط متخصصین بهبود فرایند مورد ارزیابی و اعتبار سنجی قرار گرفتند. لازم به ذکر است که در مراحل مختلف این تحقیق از روشهای پرسشنامه و مصاحبه برای جمع آوری دادهها، نظرات و بازخوردهای متخصصین و کارمندان اداره استفاده شده است.
کلمات کلیدی: بومی سازی، بهبود فرایند، سازمان ثبت اسناد، مدل یکپارچه بلوغ توانمندی، مدیریت پیکربندی، نقشه راه
فهرست مطالب
عنوان صفحه
۱٫ مقدمه ۲
۱-۱٫ شرح مسئله ۲
۱-۲٫ انگیزه تحقیق ۴