(۳-۷۴)
(۳-۷۵)
تابع هدف دوم رضایتمندی مشتریان را از طریق بیشینه سازی مجموع وزنی امید ریاضی و تغییرپذیری حداکثر کمبود در بین همه نقاط مشتری در طی افق برنامه ریزی، بیشینه مینماید. در این تابع نیز، تغییر پذیری بصورت قدر مطلق لحاظ گردیده و با کمک دو متغیر غیرمنفی و یک محدودیت کمکی به فرم خطی زیر تبدیل میگردد:
(۳-۷۶)
(۳-۷۷)
تابع هدف سوم بر مفهوم بهرهوری تأکید دارد و بهرهوری را از طریق بیشینه سازی میانگین وزنی بهرهوری کارکنان همه کارخانجات تولیدی در طول افق برنامه ریزی حداکثر مینماید. محدودیت (۳-۵۸) و (۳-۵۹) به ترتیب، معادلات تعادلی برای موجودی محصولات نهائی و مواد اولیه در کارخانجات تولیدی است. محدودیت (۳-۶۰) یک معادله تعادلی برای سطوح تخصصی نیروی کار است و تضمین مینماید تعداد پرسنل با سطح تخصص k در دوره جاری در هر کارخانه برابر تعداد کارکنان با همان سطح تخصص در دوره قبلی است بعلاوه تغییرات صورت پذیرفته ناشی از تغییرات سطح تخصصی نیروی انسانی و اقداماتی نظیر استخدام و اخراج. محدودیت (۳-۶۱) زمان تولید را به زمان در دسترس کارکنان در اوقات عادی و اضافه کاری محدود مینماید. محدودیت (۳-۶۲) ظرفیت پیمانکاران را برای برونسپاری مشخص می کند. محدودیت (۳-۶۳) یک معادله تعادلی برای سطح موجودی محصولات نهائی در نقاط مشتری است. محدودیت (۳-۶۴) میزان موجودی کالای نهائی و مواد اولیه را در کارخانجات به ظرفیت انبارش آن ها محدود مینماید. محدودیت (۳-۶۵) میزان موجودی محصولات نهائی در نقاط مشتری را به میزان ظرفیت انبارش آن نقاط محدود مینماید. محدودیت (۳-۶۶) تضمین می کند که تغییر در سطح نیروی انسانی در هر کارخانه نبایستی از یک درصد مشخص از تعداد کارکنان تجاوز نماید. محدودیت (۳-۶۷) مانع از اخراج و آموزش کارکنان بیش از تعداد موجود آنان می شود . محدودیت (۳-۶۸) مشخص می کند که کارکنانی که در یک دوره آموزش میبینند نبایستی در همان دوره اخراج شوند. که این محدودیت دارای یک عبارت واضح غیر خطی است که با کمک یک عدد بزرگ دلخواه (M) و متغیر صفر و یک () به فرم خطی زیر تبدیل می شود.
(۳-۷۸)
(۳-۷۹)
محدودیت (۳-۶۹) نوع آموزش ها را محدود به برنامه آموزشی شرکت ها می کند. محدودیت (۳-۷۰) فرم خطی معادله میباشد و مشخص می کند که بیشینه کمبود همه کالاها در میان همه نقاط مشتری است. محدودیت (۳-۷۱) یک حد بالا برای ظرفیت تأمین کنندگان مشخص مینماید و در نهایت محدودیت (۳-۷۲) نوع متغیرهای مسئله را مشخص می کند.
مدل پیشنهادی چهارم؛
در جهان رقابتی امروز، شرکت ها تلاش می کنند تا سیستم تولیدی و زنجیره تأمین خود را از طریق کاهش هزینه های تولید و زمان تدارک بهینه نمایند. در مدل پیشنهادی چهارم یک مدل برنامه ریزی تصادفی دو مرحله ای برای حل یک مسئله برنامه ریزی کلی تولید چند هدفه چند محصولی چند دوره ای چند سایتی در زنجیره تأمین سبز برای یک افق برنامه ریزی میان مدت تحت شرایط عدم قطعیت در تقاضا ارائه شده است. برخی ویژگیهای برجسته مدل پیشنهادی عبارتند از:
در نظر گرفتن اکثر پارامترهای هزینه ای در سیستم تولیدی و زنجیره تأمین سبز
استفاده از مفهوم تخفیف کلی/افزایشی برای تشویق تولیدکنندگان به ارسال سفارشات عمده به تأمین کنندگان بجای شکستن سفارشات به مقادیر کوچک دوره ای
در نظر گرفتن ارتباط معکوس و معنادار بین زمان تدارک و هزینه های حمل و نقل
در نظر گرفتن ارتباط بین انتخاب وسیله حمل و نقل و میزان تولید و انتشار گازهای گلخانه ای