جدول۴-۴: ارزیابی تولید انگور در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………………..۴۶د
جدول۴-۶: متوسط قیمت و ارزش فروش انگور در واحد کشاورزی……………………………………………………………………………..۴۶
جدول۴-۷: متوسط قیمت و ارزش فروش کشمش در واحد کشاورزی…………………………………………………………………………۴۷
جدول۴-۸: ارزش تولید ناخالص انگور در واحدهای کشاورزی…………………………………………………………………………………….۴۷
جدول۴-۹: ارزش تولید ناخالص کشمش در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………….۴۷
جدول ۴-۱۰: ارزش تولید ناخالص انگور/کشمش واحدهای کشاورزی…………………………………………………………………………۴۸
جدول ۴-۱۱: هزینه های متغیر در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………………….۴۹
جدول ۴-۱۲: سودناخالص تولید انگور/ کشمش در واحدهای کشاورزی………………………………………………………………………۴۹
جدول ۴-۱۲- کل هزینه های ثابت در واحدهای کشاورزی……………………………………………………………………………………….۴۹
جدول ۴-۱۴- تعیین سود خالص تولید انگور/ کشمش در واحد کشاورزی………………………………………………………………….۵۰
جدول ۴-۱۵: نتایج آنالیز کلوموگروف–اسمیرنوف جهت تعیین متغیرهای نرمال محیطی و فنی……………………………………۵۱
جدول ۴-۱۶: نتایج آزمون t مستقل با توجه به متغیرهای دارای توزیع نرمال…………………………………………………………….۵۲
جدول ۴-۱۹: نتایج آزمون منویتنی یو با توجه به متغیرهای محیطی با توزیع غیر نرمال ………………………………………….۵۳
جدول ۴-۲۰: نتایج آزمون منویتنی یو با توجه به متغیرهای فنی با توزیع غیر نرمال……………………………………………….۵۴
جدول۴-۲۱: نتایج تحلیل تشخیصی ویژگیهای اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فنی………………………………………………….۵۵
جدول ۴-۲۲: لامبدای ویلک………………………………………………………………………………………………………………………………..۵۶
جدول ۴-۲۳: تعیین رتبه شاخصهای مهارت فنی…………………………………………………………………………………………………..۵۷
جدول ۴-۲۴: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت فنی ……………………………………………………………….۵۷
جدول ۴-۲۵: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارت ادراکی در دو رویکرد سنتی و روسیمی………………………………………..۵۸
جدول ۴-۲۶: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت ادراکی……………………………………………………………..۵۸
جدول ۴-۲۷: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارتهای انسانی در دو رویکرد سنتی و روسیمی………………………………….۶۰
جدول ۴-۲۸: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت انسانی ……………………………………………………………۶۰
ادامه فهرست جدولها
شماره و عنوان جدول صفحه |
جدول ۴-۲۹: تعیین وزن و رتبه شاخصهای مهارتهای مدیریتی در دو گروه روسیمی و سنتی…………………………………..۶۱
جدول۴-۳۰: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ مهارت مدیریتی ……………………………………………………………۶۱
جدول ۴-۳۱: تعیین وزن ورتبه شاخصهای عوامل اقتصادی تولید انگور در دو گروه روسیمی و سنتی……………………….. ۶۲
جدول۴-۳۲: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ عوامل اقتصادی تولید انگور……………………………………۶۲
جدول۴-۳۳: تعیین وزن و رتبه شاخصهای عملکرد اقتصادی تولید انگور/ کشمش در دو رویکرد روسیمی و سنتی………..۶۳.
جدول ۴-۳۴: تعیین رتبه دو رویکرد سنتی و روسیمی از لحاظ عملکرد اقتصادی تولید انگور/ کشمش…………………………….۶۳
فهرست شکلها
شماره و عنوان شکلها صفحه |
شکل ۳-۱: وضیعت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی و شهرستان ملکان………………………………………………………………….۳۲
نمودار۴-۱: مربوط به مهارت فنی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………………۸ ۵
نمودار۴-۲: نمودار مربوط به مهارتهای ادراکی در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………………..۵۹
نمودار۴-۳: میزان مهارت انسانی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………………..۶۰
نمودار ۴-۴: میزان مهارتهای مدیریتی در دو رویکرد روسیمی و سنتی………………………………………………………………………۶۱
نمودار ۴-۵: مقایسه عوامل اقتصادی در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………………………………..۶۲
نمودار ۴-۶: مقایسه سودخالص تولید انگور/ کشمش در دو رویکرد روسیمی و سنتی…………………………………………………….۶۳
فصل اول:
کلیات پژوهش
۱-۱- مقدمه
اطلاعات و دادههای تاریخ سیاسی و اقتصادی جهان گویای این واقعیت است که بیثباتیهای اقتصادی، فقر، گرسنگی و به ویژه بیکاری از جمله عواملی هستند که امنیت، رفاه و آینده ملتها را تهدید میکنند. از این رو امنیت غذایی از اهداف دارای اولویت و مورد تایید کشورهای صنعتی و غیر صنعتی است. بخش کشاورزی زمانی میتواند نقشی در تحول و پیشرفت اقتصادی داشته باشد که شیوه جدید تولید در آن حاکم شده و از حالت بسته خارج و به اقتصادی مبتنی بر بازار تبدیل شود و برای ایجاد این تحول باید بهرهوری در بخش کشاورزی افزایش یابد (بینام، ۱۳۸۹).
درجه کاربری نسبتاً بالای بخش کشاورزی نسبت به بخشهای صنعت و معدن و توان اشتغالزایی، امکان کسب درآمد ارزی از طریق صادرات و همچنین صرفهجویی در مصارف ارزی در خصوص کاهش واردات محصولات کشاورزی از طریق افزایش تولیدات داخلی، استراژیک بودن برخی از محصولات این بخش، تأمین برخی داده های مورد نیاز به ویژه برای بخشهای صنعت و خدمات و نیز بازاری برای ستاده سایر بخشها از جمله دلایل اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد ملی میباشند(طهرانچیان،۱۳۸۴).
بخش کشاورزی ایران یکی از مهمترین و تواناترین بخشهای اقتصادی کشور است و تامین کننده بیش از یک چهارم تولید ناخالص ملی، یک چهارم اشتغال، بیش از چهار پنجم نیازهای غذایی، یک چهارم صادرات غیر نفتی و حدود نه دهم از نیاز صنایع به محصولات کشاورزی است. کاملا روشن است که بخش کشاورزی به لحاظ دارا بودن شرایط کنترل ناپذیر و نبود اطمینان، برنامه ریزی خاص خود را میطلبد. بنابراین رشد بخش کشاورزی، اثر تعیین کنندهای در رشد کل اقتصاد دارد (بینام، ۱۳۸۹).
۱-۲- بیان مسأ له: