۲۲۹
۲۲۷
۱۲۷
قبل از سال ۱۳۸۰ به عضویت بورس درآمده باشند و بصورت پیوسته در طی ۷ سال حائز شرایط باشند
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
نمونه های انتخابی( بطور ثابت)
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۷۳
۳-۸- آزمون فرضیه ها
جهت آزمون فرضیه های تحقیق لازم است تافرضیه تحقیق به فرضیه های آماری تبدیل گردد به طور کلی هدف آزمون فرضیه های آماری تعیین این موضوع است که باتوجه به اطلاعات به دست آمده از نمونه، حدسی که درباره خصوصیتی از جامعه زده شده است، قابل تایید است یاخیر. بر اساس فرضیه آماری مربوط به فرضیه ، مدل رگرسیون چند گانه به شرح زیرصورت بندی وفرضیه آماری بیان شده است:
Y = β۰+β۱VAIC+β۲ FSIZE +ei
Y= β i+β ۱HCE + β ۲SCE+ β ۳CEE + β ۴FSIZE +ei
H0 : بین متغیر شاخصهای عملکرد مالی با متغیر مولفه های سرمایه فکری رابطه وجود ندارد .
H1 : بین متغیر شاخصهای عملکرد مالی با متغیر مولفه های سرمایه فکری رابطه وجود دارد .
: ضریب متغیر سرمایه انسانی از مولفه های سرمایه فکری
: ضریب متغیر سرمایه ساختاری از مولفه های سرمایه فکری
: ضریب متغیر سرمایه فیزیکی از مولفه های سرمایه فکری
:ضریب متغیر اندازه شرکت
۳-۹- روش تجزیه و تحلیل داده ها
محقق برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ابتدا باید متغیر های مورد بررسی تحقیق را جمع آوری کند. در این تحقیق با توجه به جامعه مطالعاتی نسبت به گردآوری داده های خام تحقیق اقدام شده است. بدین منظور ابتدا داده های خام شرکت ها مربوط به متغیرهای مورد آزمون استخراج شد و بر مبنای اطلاعات شرکتها ارزش افزوده[۱۴۸] حاصل و سپس اجزای سرمایه فکری[۱۴۹] و سرمایه فکری شرکتها محاسبه گردیده است.در مقابل نیز شاخص عملکردهای مالی نیز بر مبنای اطلاعات خام شرکتها محاسبه شده و از طریق مدل رگرسیون به بررسی و مطالعه روابط بین متغیر ها پرداخته شده است.باتوجه به تاثیر احتمالی متغیر اندازه شرکت که از طریق لگاریتم طبیعی ارزش بازار شرکت بدست می آید، بر سرمایه فکری و شاخصهای مالی، متغیر مذکور بعنوان متغیر کنترل تعریف و اثر آن در مدل رگرسیونFsize مورد ملاحظه قرار گرفته است.
۳-۹-۱- آزمون همبستگی
آزمون همبستگی به بررسی ارتباط بین دویاچند متغیر می پردازد و ضریب آن را محاسبه می کند. همبستگی بین متغیرها ممکن است مثبت یا منفی باشد. اگر تغییرات یک متغیر با تغییرات متغیر دیگر همراه باشد و افزایش یکی با افزایش دیگری یا بالعکس کاهش یکی با کاهش دیگری همراه شود، میگوییم که همبستگی بین آنها مثبت است و اگر افزایش یک متغیر همراه با کاهش متغیر دیگر باشد، گفته میشود که همبستگی بین آنها منفی است و اگر بین دو متغیر رابطه ای وجود نداشته باشد، ضریب همبستگی صفر خواهد بود. همبستگی مثبت از صفر تا۱+ نوسان می کند درحالی که ، دامنه همبستگی منفی از ۱- تاصفر خواهدبود. برای محاسبه همبستگی بین متغیرها روشهای مختلفی وجود دارد که باتوجه به مقیاس اندازهگیری بایستی روش مناسب انتخاب شود (حافظ نیا ، ۱۳۸۲،ص ۲۴۲)۱. از آنجایی که اطلاعات مربوط به این تحقیق از نوع کمی ودارای مقیاس اندازه گیری نسبی است ، برای محاسبه ضریب همبستگی ازآزمون همبستگی پیرسون استفاده می شود فرمول محاسبه ضریب همبستگی پیرسون به شکل زیراست (نادری ونراقی، ۱۳۷۳،ص ۲۸)۲.
: ضریب همبستگی بین متغیرهای x ,y
N : تعدادآزمودنی ها
: انحراف استانداردمقادیرx
:انحراف استاندارد مقادیرy
: میانگین مقادیرمتغیر x