فرضیه پانزدهم مدعی دانش محصول قادر است تاثیرگذاری ریسک درک شده بر قصد خرید مجدد را تعدیل نماید. نتایج حاصل از آزمون فرضیه پانزدهم بیانگر آن است که متغیر دانش محصول با ضریب رگرسیونی استاندارد شده معادل۰۹۰/۰ میباشد. همچنین از آنجایی که آماره t این تاثیر گذاری کمتر از ۹۶/۱ و معادل ۷۳۰/۰ شده است، لذا معناداری این تاثیرگذاری رد شده است. نتایج این فرضیه نشان میدهد دانش محصول نه تاثیر مستقیم و نه غیرمستقیم بر قصد خرید مجدد مصرف کننده دارد. دانش محصول مصرف کننده به عنوان خصوصیتی که تمام فازهای روند تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار می دهد شناخته می شود. یکی از دلایلی که برای رد این فرضیه میتوان بیان کرد این است که زمانی که یک محصول از ریسک بالای برخوردار باشد و فرد نیز دانشی از آن محصول داشته باشد نمیتواند عاملی برای خرید نکردن آن محصول باشد.
۵-۵) نتیجه گیری کلی تحقیق
از آنجایی که ارزش و اعتبار برند یک شرکت چندین برابر ارزش دارایی های مشهود و قابل رویت آن شرکت خوهد بود و از نظر مصرف کننده برندی موفق خواهد بود که از پرستیژ، اعتبار و تصویر مناسبی و کاملی در ذهن مشتری برخوردار باشد که در این صورت مشتری نسبت به آن برند احساس تعلق و مالکیت خواهد داشت و برند مورد نظر را از خود خواهد دانست. با توجه به مطالب بیان شده نتیجهای که از این مطالعه میتوان گرفت این است که شرکتهای سازنده تلفن همراه میتوانند با تولید تلفنهای همراهی که از کیفیت خوبی نسبت به برندهای رقیب برخوردار باشد اعتبار، پرستیژ و تصوریر برند خود را افزایش داده و هم ریسک محصولات خود را کاهش داده که این امر باعث صرفه جویی در هزینه اطلاعات مشتری برای کسب اطلاعات مربوط به یک برند خواهد شد؛ در نتیجه منجر به گرایش مصرف کننده نسبت به خرید مجدد محصولات آن برند خواهد شد که سود زیادی را برای شرکت در بلند مدت در پی خواهد داشت. این پژوهش به این نتیجه رسید که نسل جوان روز به روز گرایش به سمت محصولاتی میآورند که از پرستیژ و کیفیت مناسبی برخوردار باشد چرا که هدف این گروه از مصرف کنندگان از خرید یک محصول با پرستیژ بالا این است که جایگاه اجتماعی خود را در میان افراد جامعه بالا برده و درنظر دیگران از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردار باشند.
۵-۶) پیشنهادهای کاربردی و مدیریتی
تاثیر قوی اعتبار و پرستیژ برند بر کیفت درک شده و سایر متغیرها یعنی تصویر برند، صرفهجویی در هزینه اطلاعات، ریسک درک شده و قصد خرید این امر مهم را در پی دارد که شرکتها، خصوصا شرکتهای سازنده گوشی های تلفن همراه که رقابت در صنعتشان بسیار شدید است، باید توجه بیشتری به اعتبار و پرستیژ برند خود داشته باشند. اعتبار یک برند توسط مشتریان آن برند رشد می کند. معانی نمادین موجود در یک نام تجاری، اغلب می تواند برای بیان ارزش معتبر موقعیتیابی یک نام تجاری مورد استفاده قرار گیرد که به پرستیژ برند اشاره دارد. مسئله دیگر توجه به ریسک است که در پژوهشهای بسیاری تاثیر معناداری بر تمایل خرید دارد. چنین امری را میتوان در برنامه بازاریابی مورد توجه قرار داد. شرکتهای سازنده تلفن همراه میتوانند با ارائه خدمات پس از فروش مناسب، گارانتیهای فعال و قیمت گذاریهای متناسب با خدمات، ریسک کالاهای خود را پایین نشان داده. به بازاریابان شرکتهای سازنده تلفن همراه پیشنهاد می شود از طریق هدف قراردادن مصرف کنندگان ریسکگریز در برنامه های بازاریابی و تبلیغاتی، وفاداری این مصرف کنندگان را نسبت به نام تجاری خود افزایش دهند. از طرفی دیگر بازاریابان شرکتهای سازنده تلفن همراه پیشنهاد می شود که از طریق پیامهای که در برنامه های تبلیغاتی خود ارائه می دهند درگیری محصول مصرف کنندگان را افزایش دهند و همچنین ازطریق شناسایی و هدف قرار دادن مصرفکنندگانی که درگیری آنها در رابطه با محصولات پرستیژی بالا می باشد از طریق تبلغات شفاهی قصد خرید مجدد مصرف کنندگان را افزایش دهند. به بازاریابان شرکت سازنده تلفن همراه پیشنهاد می شود برای افزایش اعتبار برند و اعتماد مشتریان به نام تجاری باید به تعهداتی که از طریق تبلیغات به ذهن مشتری منتقل کرده اند عمل کنند در غیر این صورت اعتبار و اعتماد مصرف کنندگان به آن برند کاهش خواهد یافت.
باتوجه به رقابتی شدن بازار تلفن همراه و تغییرات سریع موجود در این بازار به مدیران بازاریابی و تصمیمگیرندگان در این حوزه پیشنهاد میگردد که به طور مداوم ادراکات جدید مشتریان را مورد بررسی و تحقیق قرار دهند چرا که این امر باعث پیشی گرفتن از سایر رقبا در این صنعت خواهد شد.
۵-۷) پیشنهادهایی برای تحقیقهای آتی
۱) این تحقیق می تواند در صنعتهای دیگر هم مورد بررسی قرار گیرد.
۲) باتوجه به این که این پژوهش با بهره گرفتن از پرسشنامه انجام شده است، پژوهشگران آتی میتوانند با بهره گرفتن از سایر ابزارهای اندازه گیری تاثیر عوامل را بر قصد خرید مجدد را بررسی کنند.
۳) بررسی تاثیر تداعی برند، وفاداری برند و قیمت بر قصد خرید مجدد.
۵-۸) محدودیت و مشکلات پژوهش
اگر چه این تحقیق پیشنهاد ارزشمندی را درخصوص درک مکانیزم ارتباطی اعتبار نام تجاری و پرستیژ آن در طبقه محصولات چندگانه نشان می دهد، محدودیت هایی دارد.
۱) عدم رغبت و تمایل اعضای جامعه آماری به تکمیل پرسشنامه و عدم همکاری برخی از آنها.
۲) به دلیل وجود محدودیت های زمانی و اجرایی، پژوهش حاضر، تنها خریداران تلفن همراه در شهر یزد را مورد بررسی قرار داده است. لذا ممکن است به دلیل وجود تفاوتهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیر، نتایج حاصل از پژوهش در دیگر شهرها نسبت به خرید مجدد متفاوت باشد.
۳) در این پژوهش، محقق برای سنجش نظرات صرفا از ابزار پرسشنامه استفاده نموده است و سایر ابزارهای گردآوری اطلاعات مانند مصاحبه و… استفاده ننموده است.
۵-۹) خلاصه و جمع بندی
این فصل به ارائه نتایج حاصل از پژوهش پرداخته است و پیشنهادهای کاربردی پژوهش، محدودیتها و پیشنهادهایی برای پژوهشهای آتی در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.
پیوستها
پیوست ۱) پرسشنامه پژوهش
بسمه تعالی
پروژه تحقیق کارشناسی ارشد
پاسخگوی گرامی:
با سلام و احترام
پرسشنامه زیر در راستای پژوهشی تحت عنوان «مطالعه اثر پرستیژ، اعتبار و تصویر برند بر قصد خرید مجدد» تهیه شده است. لذا با تخصیص زمان ارزشمندتان به طور دقیق آن را تکمیل نموده. شایان ذکر است این اطلاعات کاملاً محرمانه تلقی شده و صرفاً جهت دستیابی به اهداف پژوهش به صورت کلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. پیشاپیش از همکاری صمیمانه شما سپاسگزاری می شود.
صاحب کدام یک از برندهای زیر هستید. منظور از برند (مارک تلفن همراه شما میباشد)
اپل سامسونگ اچ تی سی هواووی سونی ال جی سایر موارد
لطفاً میزان موافقت و مخالفت خود را با هریک از جملات زیر مشخص فرمایید | کاملاً مخالفم |
مخالفم | نه موافق نه مخالف | موافقم | کاملاً موافقم |
|
۱ | ادعاهای این نام تجاری در مورد محصولاتش قابل باور هستند . |